Mandilla Köveskál

Mandilla Köveskál

a -felvidék tájképileg egyik legszebb részén, a pannon hangulatú vidék esszenciájaként emlegetett Káli-medence síkján, annak is szinte a középpontjában fekszik. Különleges látvány elemeként tűnik fel a falu, bárhonnan közelítjük: akár délről, felől, keletről, Zánkáról vagy nyugatról. irányából. Két kimagasló tornya hívja fel magára a figyelmet, míg zegzugos utcái és házai belesimulnak a tájba, a mandulafák alkotta zöld tengerbe. A magyar Toszkánaként is emlegetett régióban minden megvan: a remek természeti adottságok, a pittoreszk dimbes-dombos táj, a romantikus szőlőültetvények és a hangulatos falvak. S bár a gasztronómia kínálat is komoly fejlődésen ment keresztül, a május 20-án megnyílt Mandilla boutique hotel és mediterrán étterem igényes gasztronómiai kínálatával, a válogatott magyar és nemzetközi borkínálattal és a páratlan élményt nyújtó szobáival felzárkóztatja a térséget az olasz példaképhez. A Káli-medence fővárosának Köveskált tartják, ami a északi partvidékén a -felvidéki Nemzeti Park és a Káli-medence szívében helyezkedik el. Nem meglepő, hogy Penziás Réka és férje Kovács Gábor tulajdonosok itt nyitották meg a Mandillát. A love projectként létrejött vállalkozás tulajdonosai számára a Káli-medence szerelem volt első látására és az évek folyamán az ötletből terv, a tervből pedig nagyszabású vállalkozás alakult ki, amely a kompromisszumok nélküli nyugalom megteremtését tűzte ki célul. Számukra a lelki egyensúly megteremtését jelentette a Káli-medence, a feltöltődést találta meg itt és hamar biztos lett abban, hogy ezt az érzést meg kell osztanunk másokkal is – vallják. Mindezt olyan színvonalon szerették volna megvalósítani, amit kevés hely kínál a környéken. A Mandillában összesen 10 szobát alakítottak ki, egységesen magas, -os színvonalon, ahol távol a város zajától tökéletes kikapcsolódásban lehet része az ide látogatóknak. A hely befogadó, romantikus hétvégére és családi vakációra egyaránt alkalmas, ugyanis a tágas, gyönyörű kert az itt található szabadtéri medencével alkalmas a passzív elvonulásra, valamint az aktív töltődésre is. Több szoba is összenyitható kialakításban lett megvalósítva, hogy gyerekes családok pihenését is tökéletesen, a legnagyobb kényelemben ki tudják szolgálni. Mivel a környéken rengeteg színvonalas, a magyar konyha remekeit felvonultató étterem működik, ezért Rékáék nem akartak ebben versenyre kelni és még egy újabb ilyen helyet létrehozni. Mivel a térséget, ahogy említettük, amagyar Toszkánaként is szokásos emlegetni, viszont ilyen hangulatot kínáló helyből egyelőre nincs, vagy nem sok van a környéken, adta magát az ötlet, hogy a Mandillát, benne a mediterrán élményeket kínáló étteremmel együtt ezen koncepció mentén valósítsák meg. A mediterrán gasztronómiai fogásokért Kozma Zoltán séf a felelős, akinek kiemelten fontos, hogy a változatos, olasz, illetve mediterrán konyha ételei friss és szezonális alapanyagok felhasználásával készüljenek. A gasztronómia alapjait a séf segítségével, saját szervezésű főzőklubokban is elsajátíthatják az idelátogatók, s hogy az élmény még komplexebb és páratlanabb legyen, a saját borospincéjében kóstolhatják a fogásokhoz passzoló borokat. A tökéletes fogások a kávézni vágyóknak egy gyönyörű állapotra restaurált 1962-es Faema E61 kávégép és a Mandilla saját keverésű és pörkölésű kávéja teszi még teljesebbé az élményt. Továbbá a bárban kifejezetten magas színvonalú gin &tonik választék várja az ide látogatókat. A tulajdonosoknak nagyon fontos volt, hogy az általuk megálmodott hangulat és érzés a lehető legteljesebb legyen, ezért a kert és a szóbák gyönyörű és minőségi látványa mellett illatokkal és kellemes zenével tették még komplexebbé az élményt. A Mandilla teljes területén kellemes zene segíti a vendégeket a pihenésre hangolódni. Az étterem a szállóvendégeken túl mindenki számára nyitva áll. A Mandilla egy oázis, ahol a vendégek megélhetik az igazi, pihenés, valamint a mediterrán gasztronómia kínálta élményeket, kompromisszumok nélkül. Érdemes jóelőre foglalni, mert a magas színvonal fenntartása érdekében limitált a befogadóképességünk. A névről: – a környéken a legtöbb hely neve tartalmazza vagy a kő, vagy Káli szavakat, ezért kifejezetten olyan nevet kerestünk, amelyben ezek a szavak nem szerepelnek. A környéken több mandula ültetvény is van, hovatovább, a kertben is van 3 gyönyörű mandulafa, így adta magát az ötlet, hogy a mandula szóval alkossuk meg a hely nevét. Első ötleteink között merült fel a Mandula villa kifejezés, de mivel az épület nem villa jellegű, így ez így ebben a formában ezt semmiképp nem akartuk használni. Megalkottuk tehát a két szóból ezek kedves és jól csengő elegyét: a Mandillát. Szobáink berendezése ötvözi a vidékies stílust a modern eleganciával. 22-45 m2 alapterületű szobákban található komfortos, széthúzható ágyak egyenként 90×200 cm méretűek, 30 cm magas minőségi rugós matraccal. Minden szoba épített zuhanykabinnal, hajszárítóval, szobaszéffel, modern LED TV-vel ellátott, légkondícionált. Szobáinkban vezeték nélküli WiFi áll vendégeink rendelkezésére. Megfelelő helyszínt biztosítanak a nyogodt pihenéshez. 4 superior szobánk összenyitható, kényelmes elhelyezést biztosítva ezáltal nagyobb családok számára is.

Mandilla árak és kedvezmények

Ingyenes WIFI
Wellness szolgáltatások
Ingyenes légkondícionálás
Saját étterem
10 szoba, 20 férőhely

Kék Kuckó Vendégház Fonyód

Airport Wellness Panzió-Hajdúszoboszló-28193

Airport Wellness Panzió Hajdúszoboszló