Sopronbánfalvi Kolostor Hotel Sopron

Sopronbánfalvi Kolostor Hotel Sopron

Mintha csak egy felhőn lebegne – patinás kőszobrokkal szegélyezett kőlépcsőjével horgonyozva a valóság talaján – magasodik peremén, a néhai falu, Sopronbánfalva fölé a Pálos Kolostor.

A Kolostor, amely az erdőbe simulva áll itt, már jó 500 éve, szürkének tűnő, belső szépségeit szemérmesen magába záró falaival nem csak szemlélője, de elszenvedője is volt a magyar történelem vérzivataros századainak. Dacára jó és rossz váltakozásának, az apró kapun átlépő, gyanútlan betérőt máig megérinti az a nyugalom és az a megfoghatatlan varázs, ami az ezer éves zarándok helyen zárda épíére sarkallta egykor a pálos szerzeteseket. Különösen a mai rohanó világban érezheti vendégünk azt, hogy egy másik dimenzióba került néhány percnyi autóútra a nyugati határszél nyüzsgésétől.

A kerengőre felfűzött, szállodai szobaként tovább élő cellák és termek egyszeriben érzékeltetik a szerzetesi élet ritmusát, közvetítik annak csendjét, elmélkedő mivoltát, másrészről pedig átélhető valósággá formálják félezer év kulturális örökségét. Mindezek az adottságok és a modern kor elektronikai vívmányainak száműzése – leszámítva természetesen az elengedhetetlen komfortot és kényelmet – lehetővé teszik azt, hogy kilépjünk egy képzeletbeli ajtón, valós és elmélyült relaxációba merüljünk, illetve ami a legfontosabb, pihenjünk.

Sopronbánfalvi Kolostor Hotel árak és kedvezmények

Ingyenes parkolás
SZÉP kártya elfogadóhely: OTP, MKB, K&H
Saját étterem
Ingyenes
20 szoba, 28 férőhely

Patyi Étterem és Hotel-Bögöte-38441

Patyi Étterem és Hotel Bögöte

Park Residence Apartman-Budapest-35787

Park Residence Apartman Budapest, 35 apartman 160 férőhely